Menu Sluiten

Team Ethiopië

In Hawassa is de lokale NGO van Let Us Change beter bekend onder de naam “Beteseb”, wat letterlijk “familiehuis” betekent. Dat is dan ook waar de lokale werking voor garant staat. Een warm nest, waar de kinderen en personeelsleden als één grote familie worden opgevangen en ondersteund. De dagelijkse werking werd tien jaar lang in goede banen geleid door de bezieler Aynalem. In 2020 deed Robel, een zoon van Aynalem, zijn intrede in de organisatie. Hij zal gaandeweg de fakkel van Aynalem overnemen.

Aynalem

Aynalem in Ethiopië

 

Aynalem is mede-oprichtster van Let Us Change. Haar hart voor bedelaars en straatkinderen was zo groot, dat zij in 2009 Let Us Change oprichtte samen met Johan. Ze bouwde een goede relatie op met de autoriteiten van Hawassa, en zette Let Us Change op de kaart als vaste waarde voor kwetsbare kinderen en bedelaars in de stad.

Alle kinderen in de tehuizen kennen haar als “emay”, wat moeder betekent. Deze rol zal ze blijven vervullen, de opvolging van de dagelijkse werking laat ze voortaan over aan haar zoon, Robel. Zo kan Aynalem meer focussen op haar gezondheid en haar pensioen.

Robel

local manager ngo Robel

 

Robel is sinds 2020 manager van de lokale werking in de tehuizen. Een functie waar zijn achtergrond als econoom goed van pas komt. Robel zorgt ervoor dat de kinderen niets te kort komen. Hij staat in voor de opvolging van de kinderen, het personeel, de weverij en de bakkerij. Om deze laatste beter te laten renderen, volgt hij een extra opleiding omtrent sociaal ondernemerschap. Robel is tevens ook het aanspreekpunt voor de buitenlandse partners. Hij staat wekelijks in contact met de Belgische vzw, zodat de Belgische organisatie goed op de hoogte blijft van de dagelijkse werking.