Menu Sluiten

Opname in je testament

Bouw mee aan de wereld van morgen met jouw nalatenschap.

Om het werk van Let Us Change te steunen en een betere toekomst te garanderen voor honderden kansarme gezinnen en straatkinderen in Ethiopië, kan je een deel van jouw bezit, of het geheel als je geen wettelijke erfgenamen hebt, nalaten aan Let Us Change. Dit doe je door Let Us Change op te nemen in je testament. Je kan het geheel (algemeen legaat), een gedeelte (legaat onder algemene titel), of een bepaalde som of goed (bijzonder legaat) nalaten aan Let Us Change. In tegenstelling tot de soms erg hoge erfbelastingen die je erfgenamen moeten betalen, worden legaten aan goede doelen aan 0% belast. Elke eurocent van uw legaat aan Let Us Change komt dus volledig ten goede aan onze werking.

Wil je Let Us Change graag opnemen in je testament en heb je hier vragen over? Aarzel dan niet om contact op te nemen met johan.vandenbossche@letuschange.net Samen kunnen we de bestemming van je legaat bepalen.

Duolegaat?

Misschien heb je ooit eens van het duolegaat gehoord of heb je in het verleden reeds een duolegaat opgemaakt. Het duolegaat was een instrument waarmee je de erfbelasting voor je erfgenamen of legatarissen kon verlichten en tegelijkertijd een goed doel steunen dat u nauw aan het hart ligt. Vanaf 1 juli 2021 zal dit echter meestal niet meer fiscaal interessant voor je erfgenamen. Mocht u in het verleden een duolegaat hebben opgemaakt, zal het dus nodig zijn om uw testament te laten nakijken en zo nodig aan te passen.