Menu Sluiten

Tehuizen

De drie tehuizen in Hawassa zijn de belangrijkste bezigheid van Let Us Change. In totaal verblijven er 90 kinderen. Voordien leefden zij allemaal op straat met of zonder hun ouders.

In onze drie tehuizen worden de kinderen opgedeeld naar leeftijd en geslacht. Zo is er het jongenshuis, waar de grootste jongens (vanaf tien jaar) wonen. In het meisjeshuis verblijven alle meisjes ouder dan vijf en ook de jongens die nog te klein zijn om naar het jongenshuis te gaan. Onze oudste meisjes, al echte jongedames, helpen de verzorgers met het begeleiden van de jongere kinderen. Als laatste is er het babyhuis waar alle baby’s en kleuters jonger dan vijf verblijven. Naar de Ethiopische wetgeving is Let Us Change voogd over alle kinderen.

De kinderen van Let Us Change hebben hun eerste levensjaren op straat doorgebracht. Daar hebben ze niet alleen kou en honger geleden, maar ze groeiden ook op zonder veel veiligheid, liefde of genegenheid. Ze hebben dingen gezien en meegemaakt die kinderen niet zouden mogen meemaken of zien.

In onze tehuizen proberen we dat allemaal achterwege te laten en zorgen we ervoor dat de kinderen niets tekort komen. We bieden hen het totaalpakket aan: we vinden dat ze vooral nood hebben aan gezonde voeding, goed onderwijs, een veilige thuis en bovenal veel liefde. Let Us Change biedt hen dat allemaal.

De kinderen gaan naar een goede school en er worden naschoolse bijlessen voorzien voor zij die een achterstand hebben opgelopen door hun leven op straat. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat ze het allemaal goed doen op school en dat ze gelijke kansen krijgen.

Let Us Change helpt niet enkel straatkinderen, we proberen ook hun ouders te ondersteunen. Velen van onze kinderen hebben nog een moeder, de vaders zijn vaak onbekend. Wanneer een moeder vraagt of wij de zorg van haar kind willen overnemen, wil ze zelf ook geholpen worden. Dat is logisch, want het kind is vaak de grootste bron van inkomsten voor een bedelaarster. Zonder kind verdient de moeder niets meer. Voor deze moeders (en ook voor andere gezinnen en oudere, zieke mensen) huren wij huisjes. Meer daarover kan je hier lezen.