Menu Sluiten

Gevangeniskinderen

Ten Zuiden van Hawassa ligt de straatarme stad Dilla. In Dilla merkt je overal de heersende armoede, zo ook in de gevangenis. Die bestaat uit een groot mannengedeelte en een klein bijgebouwtje, de vrouwengevangenis. Er is amper werk voor de gevangenen en ‘s nachts spreken ze een beurtrol af om te gaan liggen want er is niet voldoende plaats voor iedereen om tegelijk te slapen.

In de vrouwenafdeling van de gevangenis wonen ook kinderen. Zij hebben niets misdaan, maar hun moeder heeft een misdrijf gepleegd en er is niemand anders die voor hen kan zorgen. Sommige van die kinderen zijn geboren in de gevangenis en hebben nooit iets anders gekend. Voor hen is er maar één uitweg, namelijk wachten tot ze 18 zijn om de gevangenis te mogen verlaten. Zonder enige vorm van kennis, opleiding of weerbaarheid komen ze dan in het normale leven terecht.

In het verleden hadden de gevangeniskinderen van Dilla geen toegang tot onderwijs en mochten ze de gevangenis op geen enkel moment verlaten. Er was simpelweg geen geld om voor de kinderen te zorgen. Let Us Change bracht daar acht jaar geleden verandering in. We ondersteunen de gevangeniskinderen door hen kledij, speelgoed en onderwijs aan te bieden. In september gaan alle kinderen die oud genoeg zijn naar de Don Bosco school in de buurt. Zo worden ze beter voorbereid op een normaal leven en zullen ze zich sneller kunnen integreren in de maatschappij.

In de toekomst willen we ook de vrouwen in de gevangenis helpen door hen handwerk aan te leren dat ze dan kunnen verkopen aan de poort van de gevangenis. Op die manier leren zij een nieuwe vaardigheid en zullen ze zich minder vervelen. In totaal worden een honderdtal vrouwen en twintig kinderen door Let Us Change geholpen.

Let us Change Ethiopië: Dilla gevangenis