Menu Sluiten

Lokale ambacht

Weverij

Vanuit Ethiopië zelf worden ook inkomsten gegenereerd voor Let Us Change. Door de verkoop van de producten van onze weverij bijvoorbeeld. De wevers in de weverij van Let Us Change maken sjaals, dekens en traditionele Ethiopische kledij.

De wevers van Let Us Change zijn mannen afkomstig van Dorze, een klein dorpje in het zuiden van Ethiopië dat gekend is voor de weefcultuur. Net als het personeel in onze tehuizen krijgen ze een eerlijk loon voor eerlijk werk. Ze worden betaald per afgewerkt stuk dus hoe meer ze willen werken hoe meer ze kunnen verdienen. Ze werken in een comfortabele omgeving, ze eten samen met het andere personeel en bepalen zelf hun vrije dagen.

De materialen waarmee de wevers aan de slag gaan zijn van hoge kwaliteit namelijk Ethiopisch katoen uit Arba Minch. De wevers gaan creatief te werk en reiken zelf nieuwe ontwerpen en kleurcombinaties aan. In België worden de producten van de weverij verkocht op onze benefieten en marktjes, in Ethiopië worden ze verkocht aan bezoekers (zowel buitenlanders als Ethiopiërs). De opbrengsten van de producten gaan integraal naar Let Us Change. De wevers zijn erg trots dat ze op die manier een steentje kunnen bijdragen aan ons project.

Bakkerij

Sinds enkele jaren heeft Let Us Change een eigen bakkerij. Twee bakkers zijn er dagelijks in de weer om brood te bakken en te verkopen. Momenteel wordt onze bakkerij uitgebreid, er komen extra ovens en machines uit Italië. Dit komt er dankzij sponsors uit zowel België als Italië.

Er is ook een Italiaanse chef gekomen om onze bakkers verder op te leiden. We verkopen ons brood steeds meer, ook aan hotels en restaurants. In de toekomst willen we graag verschillende kleine winkeltjes openen waar we ons brood aan de man brengen.