Menu Sluiten

Hulp op afstand

Onderdak voor de allerarmsten

Let Us Change huurt een veertigtal huisjes voor de meest kwetsbaren in de maatschappij namelijk ouderen, zieken en bedelaars. Die mensen zijn vaak in een negatieve spiraal terecht gekomen en weten niet hoe ze er terug uit kunnen komen. Wij geloven dat een dak boven je hoofd hebben de eerste structurele stap is naar een beter leven. Dankzij hun huis zijn deze mensen beter beschermd tegen ziektes en kunnen ze toonbaar verschijnen op hun werk of sollicitatiegesprekken. Ook het feit dat ze nu in een wijk wonen biedt hen sociale voordelen zoals bijvoorbeeld sneller een oppas vinden voor tijdens de werkuren.

Het huren van zo één huisje kost Let Us Change ongeveer zeven euro per maand. Naast het betalen van de huishuur helpen we deze mensen ook nog op andere manieren. We zorgen ervoor dat ze toegang hebben tot voldoende en gezonde maaltijden, voorzien de zieken van medicatie en we sturen de kinderen naar school.


CONTEXTZORG voor kansarme gezinnen

Indien ouders zelf in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen, maar een context van armoede dit niet toelaat, biedt Let Us Change hulp op afstand. De lokale werking wil steeds meer toewerken naar contextbegeleiding op maat. Dit doen we om families samen te houden en hechtingsproblematieken bij kinderen te voorkomen. De families krijgen medische zorgen, ondersteuning in de zoektocht naar werk en financiering van het schoolgeld van de kinderen. Het schoolgeld voor één kind kost ons tussen vijf en acht euro per maand. Ook bekostigen wij de schoolbenodigdheden zoals een uniform, boeken en schrijfgerei.

We behandelen elk van deze gezinnen individueel en bepalen in samenspraak de (financiële) hulp die we bieden. In totaal worden zo ongeveer 150 mensen door ons begeleid. De bedoeling is dat ze op termijn volledig zelfstandig worden en verder kunnen zonder onze hulp.

Er zijn nog steeds veel bedelaars in Hawassa die onze steun goed kunnen gebruiken en er komen dagelijks mensen langs om hulp te vragen. Helaas hebben we momenteel niet voldoende middelen om al die mensen te helpen en moeten we velen van hen teleurstellen. Alleen in heel dringende situaties treden we op. In de toekomst zouden we dat graag veranderen en willen we in staat zijn om nog veel meer kwetsbare families te helpen.