Menu Sluiten

Boompjes

Let Us Change heeft zich altijd op kleine schaal bezig gehouden met boompjes te planten. In het begin was dit vooral om de kinderen iets bij te leren, maar we hebben ook het voetbalveld en het basketbalveld dat voor het eerste tehuis ligt mee verfraaid. In 2013 kreeg het gemeentebestuur ook regelmatig enkele van onze boompjes om ze te planten op pleintjes en hebben we een grote boomplantactie op de lokale berg in Awassa, ‘Alamura’, gesponsord.

Zo hebben we onze bijdrage geleverd aan de natuur en hebben we mensen blij gemaakt met wat extra groen in hun omgeving. Dit kan nog beter, dachten we. Eind 2013 zijn we op grote schaal boompjes beginnen zaaien, die later zullen geplant worden  door de gemeente. Een deel van de boompjes zal ook verkocht worden om Let Us Change zelfstandiger te maken op financieel vlak.

We willen vooral bomen (laten) planten in de buurt van het meer van Awassa om zo de erosie erin en errond tegen te gaan. Het meer is behoorlijk groot, en het probleem van erosie kunnen wij niet alleen aan, maar we hopen dat Let Us Change een voorbeeldrol kan spelen voor  andere ngo’s en kan uitgroeien tot een belangrijke partner van de lokale overheden.

Er zijn nu al ruim 20.000 boompjes gezaaid, en hopelijk komen er hier de meeste van uit. Een klein deel hiervan zijn anno 2015 al verkocht, en de overige groeien goed. We houden jullie op de hoogte!