Menu Sluiten

Partner Verenigde Staten

Het verhaal van Empower Ethiopia

Empower Ethiopië werd opgericht door Lisa Buoniconto en Todd Hayes. Zij zijn ouders van twee jongens afkomstig uit Zuidwest-Ethiopië en twee dochters. Hun verbintenis met Ethiopië ontstond bij de adoptie van hun twee zonen. Dit resulteerde in meerdere bezoeken aan Ethiopië.

Het is op één van deze reizen, dat Lisa en Todd in contact kwamen met Let Us Change in Hawassa. Het gemeenschappelijke doel om zich in te zetten voor de gezondheid en het welzijn van kinderen in armoede, leidde tot een duurzaam partnerschap tussen beide organisaties. Empower Ethiopië werd immers gevormd binnen de filosofie dat “gemeenschap” zich uitstrekt tot elk gebied waar mensen samenkomen om positieve verandering te creëren.

Empower Ethiopië werkt samen met Let Us Change om ervoor te zorgen dat de kinderen onder hun hoede blijven groeien en bloeien. Dat ze geliefd en gewaardeerd zijn en dat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen gemeenschap en de maatschappij in het algemeen. Dit wordt bereikt door middel van adequate voeding, scholing, gezondheidszorg en een huiselijke omgeving.

x


Statuten

Empower Ethiopië is een 501(c)3 die opereert als een onafhankelijke non-profit organisatie in Albany, New York.
De organisatie zet zijn schouders onder de werking van Let Us Change, door middel van fundraising, evenementen en donatieprojecten in de Verenigde Staten.


Meer weten over Empower Ethiopia? Neem een kijkje op hun website en maak kennis met hun voltallig team.