‘Mariam day’

Vandaag is het ‘Mariam day’. Een orthodoxe feestdag zoals er zoveel zijn hier. In het stadje Dukem (dicht bij Addis Abeba) is er een Mariam kerkje. Er komen die dag enorm veel mensen naar deze kerk (en alle andere Mariam churches) om Maria te eren.

Aynalem, moeder in hart en nieren eert Moeder Maria op haar manier. Zij gaat al vele jaren op rij naar Dukem om daar de arme mensen rond de kerk eten te geven. Iedereen kent haar daar als ‘Mama Aynié’. Iedereen weet dat op die dag, de bedelaars eten krijgen.

Eergisteren is Ze naar Dukem gegaan om het eten klaar te maken met haar vriendinnen. De mensen krijgen vlees en lokaal gebrouwen bier, iets wat ze nooit krijgen. Voor de bedelaars in Dukem is dit één van de belangrijkste feestdagen in het jaar.

Ze zijn met meer dan 300. Overmorgen verjaart Aynalem. Dit is wat ze doet als ze verjaart.

2 reacties op ‘Mariam day’

 • By Erik Merckx -

  HAPPY BIRTHDAY, AYNALEM 🙂
  Big Hug
  Erik Wereld Missie Hulp

 • By Ilse -

  Wonderful !
  Happy birthday to you, Aynalem, we wish you many more happy and healthy years !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *