De nieuwelingetjes

Als we er kinderen bijnemen is het altijd een beetje bang afwachten of het allemaal goed loopt. Het is een bekend fenomeen dat kinderen die in een tehuis belanden, terug naar de vrijheid van vroeger willen.

Wel, nu zijn onze 13 nieuwe kindjes er al een maand, en ze zijn er nog allemaal! Goed nieuws zou je zo zeggen, maar het is ook omdat het verschil tussen het straatleven en het ‘gewone’ leven groter is geworden. Op straat is de situatie ondragelijk geworden voor veel kinderen. Het is er geweldig warm, er zijn steeds meer en meer bedelaars, en onder hen is er meer geruzie over hun werkplek of over andere dingen; De kinderen zijn er altijd het slachtoffer van.

Dat onze kinderen het zo goed doen, is omdat ze perfect beseffen van waar ze komen en welke toekomst wij ze bieden.

Vorige week zijn alle nieuwe kindjes dan ook naar school gegaan. Op zes januari vieren ze dan voor de eerste keer in hun leven een echte Ethiopische Kerst! Eéntje met warm en gezond eten, een cadeautje en een gezin om hen heen.

Een groot gezin mag wel gezegd worden.

Één reactie opDe nieuwelingetjes

 • By Erik Merckx -

  Denk iets goeds en denk iets lekkers
  Denk iets geks of nog iets gekkers
  Denk iets aardigs, denk iets liefs
  Maar hoe dan ook iets POSITIEF
  Ik wens IEDEREEN een warme Ethiopische Kerst en maak er een geweldig 2014 van !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *