Hoeveel kinderen zijn er nu?

Niet verschieten, er zijn vorige week 13 kinderen bijgekomen.

13!

Waarom? Wel, omdat het kon. Toen we het tweede huis hebben opgestart, hebben we gekozen om nieuwe bedden en materiaal aan te kopen om zo te anticiperen op wat we ooit wel weer zouden doen, meer kindjes bij ons nemen.
Sneller dan we ooit hadden durven dromen, en meer dan we verwachtten, zijn er weer 11 straatjongens en 2 straatmeisjes minder op onze wereld.

En voor hen was het nodig. terwijl het bij ons in Europa goed begint af te koelen, is het echt warm geworden in Ethiopië. Bedelen is geen pretje, dit te doen in de vlakke zon, is een marteling dat geen enkel kind moet ondergaan.

Volgende week gaan ze allemaal al naar school, eerst moeten de uniformen gemaakt worden… maar moeten ze ook ten volle kunnen beseffen wat er met hen gebeurt. Beeld je maar eens in als je een hele leven op straat hebt gewoond, ellende en geweld hebt gekend en er opeens iemand je belooft dat je vanaf nu altijd binnen zult slapen, altijd gezond en voldoende kan eten, naar school kan gaan,… je zou voor veel minder achterdochtig worden.

Met nieuwe kindjes, komt er ook nieuw personeel bij. Een bewaker, twee extra kindermeisjes, een extra hulp in de keuken. Let Us Change bruist van leven, beide huizen!

Ook in België en Nederland zijn we actief bezig om alles daar te bekostigen. er wordt soep gegeten, gekwist, koffie gedronken, foto’s getrokken, ge-kerstmarkt… We moeten het niet zeggen: maar 13 nieuwe kindjes: uw hulp is meer dan ooit broodnodig. Denk aan ons, praat over ons!

In alle rust en vrede wensen de kindjes jullie geweldige feesten. Zij denken aan jullie!

Één reactie opHoeveel kinderen zijn er nu?

  • By Koen Devlaminck en Inge Beerlandt -

    Fantastisch Johan!! Proficiat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *