Omdat het kan…

omdat het kan… zijn er nog eens twee kindjes bijgekomen.

Dawid en Betty: (David & Bethlehem)

schatjes van kindjes.

Als we nieuwe kindjes bij ons nemen, proberen we ze snel te doorgronden. Soms zitten we helemaal fout. We kijken naar het verleden van het kind en stellen keer op keer vast dat een kind zo enorm sterk is, dat geen enkel kind hetzelfde is en dat ze ons keer op keer kunnen verrassen.

Wat sommige kinderen van ons hebben meegemaakt is absurd, maar allemaal hebben ze ooit trauma’s opgelopen die nooit zullen weggaan. En toch…  Dawid zag mij voor de eerste keer en kwam heel beleefd een hand geven en vragen hoe het met mij was. Betty lachte, en kon niet stoppen met glimlachen. ‘gaan we morgen al naar school?’ vroegen ze op hun eerste avond.

konden we maar in hun hoofd kijken en weten wat ze denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *