Diploma’s!

Het was gisteren graduation/congratulation day, het afstudeerfeestje van de kleuterschool en de uitreiking van de rapporten voor de lagere school. Onze afstuderende kleuters palmden een derde van het podium in, en de oudere kinderen zijn vaak eerst, tweedes of derdes in de lagere school. Hier wordt dat nog echt benadrukt: wie is de beste? Laat het duidelijk zijn: ik liep als trotse vader met het grootste deel van de prijzen naar huis.

In een drie uur durende show met talloze dansjes, toneeltjes, werd er uitgekeken naar het moment dat de diploma’s uitgereikt werden, en dat iedereen gezellig naar huis kon om vlees te eten!

De stress op voorhand was het allemaal waard: onze kindjes hebben het allemaal goed gedaan.  Grote Biruk, de jongen met een achterstandje, hoorde zijn naam (die van zijn naamgenoot…) en liep dan ook maar het podium op bij de kleuters, om te zeggen dat hij de beste was van de klas en ook een prijs verdiende. Hij is veruit de coolste man op aarde!

De vrijwilligers doen het goed, er wordt veel gespeeld, af en toe mogen de kindjes naar een film kijken (nu ook op groot scherm!). Ze gaan gewoon de zomer van hun leven tegemoet.

Meer verhalen van de vrijwilligers volgen snel.

Groetjes,

Vanuit Awassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *