De nieuwe kindjes

Tegen de kinderen hadden we gezegd om naar het kantoor van het gemeentebestuur te komen in de ochtend, ze wisten niet dat het hun laatste nacht op straat zou zijn.
’s Ochtends staan we ze op te wachten, er zijn 7 kindjes komen opdagen. Eerst worden ze nog door de bewaker weggeslagen, maar we maken snel duidelijk dat ze hier moeten zijn. Ze zien er braaf uit. We vragen hen om rustig op de stoep te gaan zitten en te wachten. Bijna een uur moeten ze wachten tot de juiste mensen aankomen.
Ze hebben honger. Twee broertjes beslissen even eten te gaan zoeken, opeens zijn ze weg. Dan worden de andere kindjes binnen gelaten en geregistreerd. Het gaat allemaal vlot. Ik loop de straat in, om op zoek te gaan naar de twee broers. Ze zijn weg. Ik loop het hele centrum af, maar vind ze niet. Ze hadden niet door wat er allemaal ging gebeuren.
Er komt nog een mama met een babietje aan, Betty, anderhalf jaar oud. Betty wordt ons nieuwste kleintje, een snoetje om op te eten. Als Aynalem alle jongens naar huis neemt, blijf ik bij Betty en de mama bij hun registratie. De moeder zegt dat ze sero-positief is getest tijden haar zwangerschap van Betty. Iedereen zijn hart breekt als ze bedenken dat haar dochter het virus waarschijnlijk ook heeft. Ik neem ze mee naar het ziekenhuis.
Telefoon van de gemeente: de twee broers zijn gevonden.
De jongens worden thuis gewassen, het is druk, hectisch, maar het gaat vlot. De mensen van de gemeente komen ook allemaal om de beurt kijken. Iemand komt met de pick-up met nog drie jongens vanachter, waaronder de twee broers. Ook zij worden onmiddellijk gewassen, ze krijgen nieuwe kleren en eten.
Telefoon van het ziekenhuis: de moeder van Betty is onderweg met een sero-negatief kindje.
De andere kinderen komen van school thuis. Ze waren voorbereid en beginnen direct te spelen met de nieuwe kinderen., Het is druk, het hele huis is vol kinderen, elke ruimte is bezet. Ondertussen wordt de nieuwe wc nog afgewerkt, de douche is bijna af.
Lunch, de nieuwe kindjes zijn verbaasd dat er zoveel eten is, ze hebben het allemaal nog niet door. ’s Avonds is er weer eten, ze vragen aan Aynalem of ze hier ook iets anders doen dan veel eten. Nooit eerder hadden ze drie maaltijden op een dag.
34 kinderen.
Het was uniek om ze gisteren allemaal samen te zien bidden, eten, naar bed te gaan, in slaap vallen.
Liefs,

johan

Shashin Error:

No photos found for specified shortcode

4 reacties op De nieuwe kindjes

 • By Yvette Van Gossum -

  prachtig werk!

 • By Tony Firlefyn -

  Net het verslag gelezen.
  Om even heel stil van te worden.
  Wij duimen voor jullie en de kindjes.
  Bijzonder veel respect voor dit prachtig werk.

 • By Steffi -

  Heel blij met de goede start van de nieuwe kindjes! Erg indrukwekkend. x

 • By Ilse en co -

  The “Yes we can” on their t-shirts says it all !
  Good luck to all of you !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *