De laatste week samen

De week is weer voorbij gevlogen. We namen afscheid van Oskar, die woensdag al naar huis vertrok. Donderdag bakten we heel de voormiddag lang pannenkoeken voor de kinderen. Wegens ietwat beperkte middelen (geen mixer of klopper, slechts 1 vuur en geen weegschaal) ging dit iets langzamer dan we gewoon zijn in Belgie, maar toch mocht het uiteindelijke resultaat er volgens ons zijn. In de namiddag trakteerden we de kinderen op een bezoekje aan de lokale speeltuin (een mini-pretparkje!). Ze genoten van het reuzenradje, de draaimolens en de glijbaan. Bij thuiskomst stonden de pannenkoeken klaar als vieruurtje. De kinderen – die nog nooit zoete pannenkoeken gegeten hadden – vonden het heerlijk!

Zaterdagochtend zijn we met de kinderen naar de enige filmzaal in Awassa geweest. Deze ‘Grand Cinema’-zaal wordt wekelijks afgehuurd door een groep Duitse vrijwilligers, die dan kinderen uit verscheidene NGO’s uitnodigen om hiervan te komen meegenieten. Let us Change behoort al een tijdje tot een van deze gepriviligeerde NGO’s. De avonturen van kuifje werden gesmaakt door de ouderen, enkele jongere kindjes genoten van een paar extra uurtjes slaap.

Gisteren maakten we een laatste tripje met de kinderen en twee Duitse vrijwilligers Muriel en Melanie (zij die ook de cinema van zaterdag geregeld hadden en de kindjes al een aantal maanden lang wekelijks bezoeken) naar Dilla, een stadje ten zuiden van Awassa. De twee uur durende heenrit was het waard. In Dilla bevinden zich namelijk een wondermooie waterval met hiernaast een warmwaterbron die gebruikt wordt om het lokale zwembad te verwarmen. Dit kon ook Nebiyu zijn gedachten verzetten na het droevige nieuws over zijn moeder van twee dagen ervoor. De meeste kinderen kunnen nog niet zwemmen en gebruikten ons dan maar als houvast in het niet zo ondiepe zwembad. Toch voelden ze zich allen ‘als vissen in het water’ en amuseerden ze zich rot, net zoals wij! Het mocht dan ook niet verwonderen dat bij een aantal kindjes het licht al snel uitging op de terugrit…

Vandaag (maandag) maakten de kinderen zelf tattoo’s en vanavond houden we een klein afscheidsfeestje. Johan vertrekt namelijk woensdag en Anne en Arne gaan donderdag naar huis. Ook de Duitse vrijwilligers vertrekken binnenkort, dus zij zijn ook uitgenodigd om hen te bedanken voor hun hulp van de afgelopen maanden. Sanne en Lore blijven nog een weekje langer om te spelen met de kinderen en gaan daarna nog wat trippen.

We hebben ongelofelijk genoten van deze voorbije weken. Voor ons was dit alleszins een heel fijne en verrijkende ervaring en we hebben ook het gevoel dat de kinderen veel plezier beleefd hebben. Geniet van de foto’s en blijf deze website zeker en vast in het oog houden!

Shashin Error:

No photos found for specified shortcode

Sanne, Anne, Lore, Johan en Arne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *