Toerisme in Ethiopië?

Ik krijg er nogal vaak vragen over, dus ik wilde het er ook even over hebben. Er is wel degelijk toerisme in het land, meer zelfs: het is een sterk stijgende business.

Ethiopië heeft ook gewoon enkel troeven die het land uniek maken en echt geweldig om eens naartoe te reizen. Ik som er een paar op en geef er wat links bij om er wat foto’s van te kunnen bekijken.

Lalibella: Dit is de grootste toeristische trekpleister van het land. Het dorp ligt hoog in de heuvels en heeft een prachtig uitzicht op de vallei. De stad is bekend voor een tiental kerken die er 1.000 jaar geleden uit de rots werden gehouwen. Het was een geweldige plek om te schuilen voor het geweld van andere volkeren en godsdiensten. vanuit het dal zie je de kerken niet die zich in de grond bevinden, hoog in de heuvels. Je kan ze heel gemakkelijk bezoeken en je stapt er in tunnels van de ene kerk naar de andere. In elke kerk zal een priester je wat uitleg geven en kostbare schatten laten zien. En dat maakt deze kerken ook zo uniek. Ze worden nog gebruikt! Elke dag zijn er vieringen waar honderden mensen op afkomen, op feestdagen zijn dit er duizenden.

Bahir Dar: Deze stad ligt aan het geweldige ‘lake Tana’, tevens de bron van de Blauwe Nijl en een thuis voor nijlpaarden, krokodillen, duizenden vogels, leguanen, en zoveel meer. Op het meer zijn een tiental eilandjes die allemaal met de boot te bezoeken zijn. Op de eilandjes bevinden zich kerkjes, al zijn het meer musea. De Bijbels die er worden getoond zijn vaak 600 jaar oud en geschilderd op geitenleer. Je kan hier de enige toerist zijn, op een prachtig eilandje in het midden van een gigantisch meer, een unieke ervaring! Op 20 kilometer heb je de Blue Nile falls, een overweldigende waterval.

Arba Minch: Een geweldig mooie stad in het zuiden. Er zijn twee meren en de stad ligt op een hoogte zodat je beide meren kan zien van op een terrasje in het dorp. Je kan er naar de krokodillenmarkt gaan, naar het Nechissar nationaal park, maar voor veel toeristen is het een tussenstop om naar de Omo-vallei te gaan. Dé plek waar je Afrika kan zien in zijn zuiverste vorm. De stammen van de Omo waren recent nog het thema van het Afrika museum in Tervuren.

Vooral in Arba Minch en in de Omo-vallei is er een gekte als het gaat over toerisme. De lokale bevolking kan er nog niet zo goed mee overweg en proberen vaak te veel aan te rekenen. Veel buitenlandse toeristen betalen dit met de glimlach en dat is op zich geen probleem (de prijzen worden wel voor iedereen duurder…). Het is me in deze stad wel opgevallen hoe weinig respect veel buitenlanders hebben voor de locals, pas hier altijd mee op.

Als je er eens over denkt om naar Ethiopië  af te zakken, aarzel geen moment en passeer even in Awassa!

5 thoughts on “Toerisme in Ethiopië?

 • By Lut Van Keymeulen -

  Een vraagje : is het veilig reizen als 21-jarige westerse vrouw alleen? Mijn dochter wil een toeristische tocht maken van 4 maanden ; Er zijn niet veel mensen die hier voorstander van zijn. Dankuwel voor uw info.

 • By Eline Nys -

  Het is toch wel erg aangeraden om een ervaren reiziger te zijn, met reiservaring in Afrika, liefst specifiek in Ethiopië. Zonder die ervaring of erkende gids raden wij het sterk af om alleen naar en door Ethiopië te reizen. Misschien een reisorganisatie met gids overwegen?

 • By Rick -

  bedankt voor de info dit kan ik wel voor mijn werkstuk gebruiken!!!!!

 • By Let Us Change -

  Graag gedaan! Als er nog iets is, dan laat je het maar weten op info@letuschange.net
  Groetjes,

  Johan

 • By Ethiopie -

  Hallo, zou iemand mij kunnen vertellen voor een taak voor aardrijkskunde hoeveel toeristen het land Ethiopië per jaar bezoeken? Ik vind dat nergens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *