Menu Sluiten

Het LUC-verhaal van peter Bas en meter Anne

Let Us Change Ethiopië: meter- en peterschap
Bas, Anne, Hoe hebben jullie Let Us Change leren kennen?
We kenden Johan al van toen hij voor de eerste keer naar Ethiopië ging, en hij er eigenlijk een chiro wilde opstarten. We hebben de organisatie altijd van op de voet gevolgd.
Anne, jij bent er zelfs geweest?
Ja, in de zomer van 2012, heb ik zelf een maand lang mogen zien wat er in Ethiopië allemaal gebeurt. Er waren toen 15 kindjes. Het is zalig om nu op Facebook mee te volgen en te zien hoe die kleine kinderen van toen uitgroeien tot fantastische pubers.
Maar ook in België zetten jullie je in voor de organisatie.
Bas: We volgen het project al jaren, en als we iets kunnen betekenen, dan doen we het ook. Anne helpt vaak mee op marktjes, en ik help af en toe met het ontwerpen van posters of flyers. Het is een hobby met een nut. Als we Let Us Change kunnen voorthelpen met een klein beetje inzet in het weekend, dan doen we dat graag.
En dan zijn jullie meter en peter geworden.
Anne: Ja, Let Us Change staat voor opvang van straatkinderen, en dat is ook hun grootste kost: eten, onderdak en onderwijs. En daar wilden wij aan meehelpen. Elke maand een klein stukje van ons loon afstaan om één kindje te steunen, we wilden dit echt doen. Ik heb ons petekindje nog vastgehad toen het een ‘kleine petotter’ was, en nu, is het echt een flink dametje geworden. Het is super om regelmatig bericht uit Ethiopië te krijgen. We zijn blij dat we daar een beetje deel van kunnen uitmaken.
Jullie zijn geweldig bedankt! En zeker nog eens welkom in Ethiopië!