Menu Sluiten

Fair Trade

Ontdek onze Ethiopische producten en verkoopacties ten voordele van Let Us Change. De winst van onze acties gaat integraal naar de tehuizen in Hawassa, Ethiopië.

Lokale Ethiopische producten

Onze lokale werking wordt versterkt door sociale ondernemingen. Naast de tehuizen bevinden zich een weverij, bakkerij en winkeltjes. Hier werken kwetsbare personen die elders geen aansluiting vinden tot de arbeidsmarkt. In deze ondernemingen vervaardigt men duurzame, lokale producten die verkocht worden aan bezoekers en inwoners van de stad Hawassa. Meermaals per jaar bieden we deze producten ook aan in België. Hetzij op marktjes, maar ook in het kader van geschenkenacties. De winst die we maken op de verkoop van deze producten, gaat integraal naar de tehuizen in Hawassa.

Relatiegeschenken

Ben je op zoek naar een origineel relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk. Let Us Change bekijkt samen met jou welke producten binnen jouw budget passen. Vervolgens gaan we voor jou aan de slag om er een mooi geschenk van te maken. Zo kan je jouw partners, collega’s of personeelsleden verrassen met een geschenk op maat van jouw bedrijf. Bovendien zijn relatiegeschenken ten voordele van ons goede doel voor 50% fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over de aftrekbaarheid vind je hier.

Overzicht van onze lokale producten

Onze personeelsleden in Ethiopië maken zelf berbere, koffie en weefgetouwen zoals sjaals en dekens. In België verkopen we deze producten op (kerst)markten en aan de Let Us Change-stand op evenementen. Voorlopig zijn deze producten nog niet afzonderlijk online te koop. Heb je toch interesse in een bepaald product en geraak je niet op één van onze evenementen? Stuur een mailtje naar info@letuschange.net en we bekijken wat we voor jou kunnen doen.

 

Berbere

Pikante Ethiopische kruidenmix die bestaat uit Spaanse peper, knoflook, gember, basilicum, zwarte peper en fenegriek. Berbere is een essentieel kruid in de Ethiopische keuken en wordt verwerkt in stoofpotjes en sauzen op basis van tomaat. Je kan hem hier bestellen!

Kostprijs: €6 / potje van 250 gram

Sidamo koffie

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië. Dit exportproduct veroverde de hele wereld, maar de beste bonen vind je nog steeds bij de oorsprong. Let Us Change verkoopt exclusieve bonen uit de Sidamo regio. Deze dark roast koffiebonen bieden de intense smaak van échte koffie. Je kan hem hier bestellen!

Kostprijs: €7 / 250 gram

Onderleggers

Deze gevlochten onderleggers brengen de warmte van Ethiopië in jouw huis! Niet enkel als onderzetter, maar ook als decoratiestuk aan de muur of onder kaarsen of plantjes zijn ze prima inzetbaar.

Kostprijs: €8 / stuk

dekens

De wintermaanden vragen om knusse momenten onder een warm deken. De wevers uit onze weverij maken deze met de hand en werken maar liefst 45 uur om één deken af te werken. Elk deken heeft een verschillend randpatroon. Dat maakt ieder stuk uniek.

Kostprijs: €55 / stuk

sjaals

Onze wevers maken naast dekens en traditionele kledij, ook sjaals in allerlei kleuren en maten. Elke sjaal heeft een uniek design en wordt vervaardigd uit de beste materialen. De wevers werken gemiddeld acht uur aan één sjaal. Deze wil je gewoon cadeau krijgen!

Kostprijs: €25 / stuk

postkaarten ethiopië

postkaarten

Professioneel videomaker Jorgo Kokkinidis maakte ter plaatse in Hawassa een bijzondere documentaire en fotoreeks van onze kinderen. Deze foto’s schitteren nu op onze postkaarten. Wil jij iemand een warme boodschap sturen? Of wil je jouw interieur opfleuren met enkele karakteristieke beelden uit Ethiopië? Onze postkaarten zijn multi-inzetbaar.

Kostprijs: €2,5 / pakketje van 5 stuks

Via onze nieuwspagina houden we jou op de hoogte van toekomstige verkoopacties. Denk daarbij aan de Week van de Fair Trade of de Leuvense Kerstmarkt. Wil je vaker updates krijgen over onze werking? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.