Menu Sluiten

Maak even kennis met Joke, onze kersverse projectmedewerker!

Hallo allemaal,

ik ben Joke Sonjeau, de nieuwe projectmedewerker bij Let Us Change! Ik ben 25 jaar en ben geboren en getogen in Dendermonde. Maar hoe komt een Dendermondse terecht bij een Leuvense vzw?

In 2015 liep ik drie maanden stage in de tehuizen in Ethiopië tijdens mijn opleiding orthopedagogie. Ik werd begeleid door Johan en Aynalem, en had een geweldige tijd in Hawassa. Ik raakte niet enkel verknocht aan de kinderen en jongeren, maar ook mijn interesse in ontwikkelingssamenwerking werd sterk geprikkeld. Ik wou mijn kennis in dit domein verbreden, en koos ervoor om de opleiding Gender en Diversiteit bij te studeren. Deze studies rondde ik succesvol af met het idee om “in een organisatie zoals Let Us Change” aan de slag te kunnen. Maar wie had toen gedacht dat ik daar effectief zou belanden?

Ik bouwde eerst een jaar ervaring uit als projectmedewerker in mijn thuisstad, maar toen ik de vacature van Let Us Change zag passeren, gingen alle belletjes in mijn hoofd aan het rinkelen. “Wie niet waagt, niet wint”, dacht ik. En maar goed dat ik die gedachte vasthield. Want gewonnen heb ik zeker!

Voortaan vind je mij dus terug op de bureau van Let Us Change in Mechelen. Hier ben ik voornamelijk bezig met de communicatie, fondsenwerving en subsidiedossiers. Verder laat ik mijn creativiteit graag los op de evenementen en vormingsactiviteiten voor vrijwilligers, scholen en verenigingen.

De bureau delen we overigens met C-Quillibrium (AE), een IT-bedrijf dat ons van gratis kantoorruimte voorziet! Gelukkig maar. Aangezien ik een waardeloze tafelvoetballer ben, vindt Johan toch evenwaardige tegenstanders om een potje tafelvoetbal tegen te spelen tijdens de middagpauze. Ikzelf waag me liever aan het echte sportwerk. In mijn vrijetijd kan je me terug vinden op het rugbyveld van de Dendermondse Rugbyclub. Drie keer per week als rugbyspeelster, en één keer per week als trainster bij de U6. Verder ben ik 16 jaar actief geweest in de chiro, en dat is er vandaag nog aan te merken. Zo organiseer ik nog steeds evenementen met de oud-leidingsvereniging en houd ik me bezig met tal van evenementen voor jongeren in Dendermonde.

Het is dus niet verbazingwekkend dat ik al sta te popelen om aan de evenementen van Let Us Change te beginnen. Ik kijk er enorm naar uit om mee projecten op poten te zetten voor de vrijwilligers, scholen en de warmste week, en ik hoop dat we elkaar daarbij snel eens ontmoeten! Wie al eerder vragen voor mij heeft, of even wil kennismaken, mag steeds een mailtje sturen naar joke.sonjeau@letuschange.net !

Tot snel!

Vele groetjes,

Joke