Menu Sluiten

Een dag met impact

Het is mijn verjaardag vandaag. Niets speciaals aan, maar ik had toch graag wat impact gehad op een dag als deze én dat moeten we samen doen.

11 jaar lang hebben we onze kinderen kleren kunnen geven op basis van giften hier in België. Deze schoenen, kleren en al dat speelgoed heb ik samen met verschillende vrijwilligers en toeristen naar Ethiopië gesleurd. Ik denk dat we samen zo in totaal een 150 tal valiezen hebben meegenomen. Op zich nog niet veel als je bedenkt dat er nu 92 kinderen wonen in onze tehuizen.

En dan… Corona, lockdown, quarantaines,… het toerisme valt weg, ik kan niet meer naar Ethiopië en vrijwilligers evenmin. Als een kind 2 of 3 sets kledij heeft, gaan die snel kapot, dat weten alle ouders. Wel, de kleren van onze kinderen zijn kapot, en opeens moeten we deze kledij in Ethiopië kopen. Dezelfde tweedehandse kledij als die we anders meenemen, alleen moeten we er nu op de markt voor gaan betalen. Een enorme extra kost.

krijt

Een broek kost ongeveer 10 euro in Ethiopië
een paar schoenen: 20 euro
een t-shirt: 5 euro.

Op zich allemaal niet zoveel, je kan kledij kopen in Ethiopië zien als ‘Solden’…

Help ons nu met de aankoop van kledij en de overheid helpt mee door je een fiscaal voordeel van 60% te geven volgend jaar! (vanaf 40 euro)

https://www.letuschange.net/doe-een-gift-2/
of

Naam rekeninghouder: VZW Let Us Change EthiopiëRekeningnummer: BE20 7430 5300 5056
BIC: KREDBEBB

Merci om van een doordeweekse 13 augustus een dag met impact te maken

Johan