jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging

Weet jij nog waar je was op het moment dat Barack Obama verkozen raakte? Wel, ik zat toen in een klein hotelkamertje in Ethiopië, mijn allereerste nacht in het land. Behoorlijk bang en alleen, maar wel met een droom: een chiro opstarten. Ik zeg bewust dat het een droom was, want concrete plannen had ik helemaal niet. Ik had een tv’tje in mijn kamer dat niet zwart-wit, maar een groen-wit beeld had. In een taal die ik nog nooit had gehoord verstond ik dat Obama verkozen was. Ik was blij, moe, bang en dacht de hele nacht aan waarom ik toch die beslissing had genomen om dat vliegtuig te nemen naar een onbekend land. Om een jeugdbeweging op te starten??


Het is vandaag ‘dag van de jeugdbeweging’, en voor mij betekent dat niet alleen dat ik terugkijk op mijn 18 jaar dat ik in de chiro zat, maar ook op de periode erna. Dat ik mijn droom om een chiro op te starten omvormde tot het besef dat kinderen in Ethiopië in de eerste plaats onderdak, eten, onderwijs, veiligheid en liefde nodig hebben. En dat doen we met Let Us Change, die totale zorg aanbieden aan de kinderen die het echt nodig hebben. 

spelletjes jeugdbeweging


Als ik in scholen ga spreken, krijg ik vaak nog de vraag of ik toch nog een chiro zou opstarten. Wel, ik hoop dat in de toekomst elk kind naar een jeugdbeweging kan gaan. Niets is zo goed voor de ontwikkeling van een kind als een chiro, scouts, ksa, klj,… En op zich heeft Let Us Change veel weg van dat droom-chirokamp. Al uw vrienden bij elkaar, in groep eten, spelen en dansen,… 


En dat willen we in de toekomst ook gewoon nog meer doen: meer kinderen en gezinnen helpen, maar ook op afstand, meer inkomsten lokaal genereren en ook in België meer werken rond een vast verdienmodel. En ondanks dit absurde jaar, zijn we dankzij onze honderden sponsors, vrijwilligers en fans in staat om deze plannen te maken, en dat is zalig. Dus aan iedereen die in een jeugdbeweging zit: jullie zijn goed bezig, geef niet op en blijf dromen!


Fijne dag van de jeugdbeweging!

Johan

jeugdwerk dag van de jeugdbeweging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *