Let Us Change huurt een veertigtal huisjes voor de meest kwetsbaren in de maatschappij namelijk ouderen, zieken en bedelaars. Die mensen zijn vaak in een negatieve spiraal terecht gekomen en weten niet hoe ze er terug uit kunnen komen.

Wij geloven dat een dak boven je hoofd hebben de eerste structurele stap is naar een beter leven. Dankzij hun huis zijn deze mensen beter beschermd tegen ziektes en kunnen ze toonbaar verschijnen op hun werk of sollicitatiegesprekken. Ook het feit dat ze nu in een wijk wonen biedt hen voordelen zoals bijvoorbeeld sneller een babysit vinden voor tijdens de werkuren. Het huren van zo’n huisje kost Let Us Change ongeveer zes euro per maand.

Naast het betalen van de huishuur helpen we deze mensen ook nog op andere manieren. We zorgen ervoor dat ze toegang hebben tot voldoende en gezonde maaltijden, we voorzien de zieken van medicatie en we sturen de kinderen naar school. Het schoolgeld voor zo’n kind kost ons tussen de drie en acht euro per maand. Ook bekostigen wij de schoolbenodigdheden zoals een uniform, boeken en schrijfgerei.

We behandelen elk van deze gezinnen apart en bepalen in samenspraak met hen de (financiële) hulp die we bieden en de toekomstplannen die ze hebben. In totaal worden zo ongeveer 170 mensen door ons begeleid. De bedoeling is dat ze op termijn volledig zelfstandig worden.

Er zijn nog steeds veel bedelaars in Hawassa die onze steun goed kunnen gebruiken en er komen dagelijks mensen langs om onze hulp te vragen. Helaas hebben we momenteel niet voldoende middelen om al die mensen te helpen en moeten we velen van hen teleurstellen. Alleen in heel dringende situaties treden we op. In de toekomst zouden we dat graag veranderen en willen we in staat zijn om nog veel meer mensen te helpen.