Menu Sluiten

Inzameling fietsen

Een nieuw fenomeen in het Ethiopische straatbeeld: de fiets! In slechts enkele steden is de tweewieler al langer gekend, zoals in Bahir Dar waar je langs de kant van de weg fietsenstallingen terugvindt of Awassa waar op zondag de druk bereden Piassa (hoofdbaan) ingenomen wordt door fanatieke wielrenners.

Maar stilaan duikt de fiets op in steden over het hele land en bewijst ze haar nut als woon-werk transport. Al blijft ze nog relatief duur voor de gemiddelde middenklasser omdat ze geïmporteerd moeten worden. Voor een tweedehands fiets betaal je nog gemiddeld €250 per stuk.

Let Us Change kreeg onlangs van de Ethiopische overheid een stuk grond waar momenteel de eerste werken gebeuren om een bakkerij en twee opvangtehuizen voor straatkinderen te bouwen. De kinderen van het huidige jongenshuis en het babyhuis zullen er begin 2017 kunnen intrekken. Maar dat brengt een hele reorganisatie met zich mee voor de  jongens omdat hun school ver weg ligt van het stukje grond.

En daar willen enkele moedige vrijwilligers bij helpen. In de nacht van 12 op 13 augustus stappen ze de 100 km Dodentocht tvv 10 fietsen voor de jongens van Let Us Change zodat ze met de fiets naar school kunnen gaan.

Meer informatie over de Dodentocht actie>>

Hoe kan jij helpen?

Steun de moedige stappers via VZW LET US CHANGE ETHIOPIE – BE20 7430 5300 5056 met mededeling: ‘stappen voor fietsen’. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar. Zo betaal je maar €22 voor een gift van €40.

download

Posted in Updates