Menu Sluiten

[:nl]Afrika Filmfestival[:]

[:nl]

De 21ste editie van het Afrika Filmfestival opent samen met Let Us Change op vrijdag 11 maart met de Ethiopische film Lamb.

Ephraïm woont met zijn vader in een door droogte geteisterd deel van Ethiopië. Chuni, een lammetje, is zijn beste vriend, met wie hij al zijn dromen en avonturen deelt. Om zijn zoon te redden van de droogte, stuurt de vader Ephraïm naar familieleden in een beter deel van het land. Maar Ephraïm is een buitenbeentje in het huis van zijn oom. Werken op het veld interesseert hem niet, maar hij heeft een verborgen talent: hij is een uitstekende kok. Wanneer zijn oom hem vertelt dat Chuni moet geofferd worden voor het komende religieuze feest, zal Ephraïm er alles aan doen om Chuni te redden.
Aanvankelijk schijnbaar zo zacht als het hoofdpersonage, is Lamb een aangrijpend portret van een land gesmoord door zijn tradities en gegijzeld door de natuur. >>Trailer

afrika filmfestival

Om de Vlaamse visie op het Afrikaanse continent beter te nuanceren wil het Afrika Filmfestival meer Afrikaanse films aanbieden in het medialandschap. Want het is meer dan een continent van honger, oorlog, dictators, aidspatiënten en verkrachte vrouwen. De andere kant van Afrika tonen is dan ook een belangrijke functie van het festival.

Dit jaar heeft Let Us Change de eer om daar deel van uit te maken met een infostandje bij de Belgische première van “Lamb”, de eerste Ethiopische film die werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

Kom op 11 maart van 20u tot 22u naar Kinepolis Leuven, Bondgenotenlaan 145 3000 Leuven voor de voorstelling van “Lamb”. Reserveren van tickets kan door een mail te sturen naar: hello@afrikafilmfestival.be

Het volledige programma van het Afrika filmfestival van 11 tot 26 maart 2016 vind je op hun website. Lees meer >>

[:]
Posted in Updates