Menu Sluiten

[:nl]Droogte in Ethiopië[:en]Drought in Ethiopia[:]

[:nl]0,,18892932_303,00

Elk jaar is er wel een plek in Ethiopië waar het te weinig geregend heeft en waar mensen op zoek moeten gaan naar hulp. Dit jaar is het anders. Overal in Ethiopië is er te weinig regen gevallen en op verschillende plekken in de toestand schrijnend te noemen. En we kunnen er cijfers op plakken:
10 miljoen mensen hebben nu hulp nodig, dat is de hele Belgische bevolking
1,3 miljard euro is nodig om de eerste hulp te bieden, slechts de helft is beschikbaar.
Mensen op het platteland komen samen op plekken waar vluchtelingenkampen worden gevormd, in de hoop dat er snel meer hulp komt. De mensen die op een haalbare afstand van een stad wonen, laten al hun bezittingen achter en moeten beginnen bedelen.
De oppervlakte waarover deze crisis zich verspreidt en het aantal mensen dat getroffen is, maakt dat dit geen jaarlijks fenomeen is. Er is nu hulp nodig.
#woensdagartikel
kijk hier naar de reportage van de BBC[:en]0,,18892932_303,00

It has been 30 years since the last big drought in Ethiopia. People are starving, don’t have healthy food available and the cattle dies in huge numbers. People flee the countryside looking for help. They end up in selfmade refugee camps or in the cities as beggars.

Help is urgently needed for these 10 million people. The World health organization says that more than 600 million euro is still needed to give these people the first aid.

watch the small documentary from the BBC here[:]

Posted in Updates