Menu Sluiten

[:nl]Integrale hulp[:]

[:nl]

sociaal project

Wist je dat Let Us Change meer dan twintig vrouwelijke personeelsleden tewerkstelt die vroeger op straat leefden?

De meerderheid van het personeel in de opvangtehuizen van Let Us Change leefden als bedelaar op de straten van Awassa, voordat ze bij Let Us Change weer aan een toekomst konden bouwen voor hen en hun kinderen.

Eens je op de straat terecht komt wordt je kans op een eerlijk inkomen al snel erg klein en het idee van een aangenaam, leefbare toekomst wordt steeds minder denkelijk. Je belandt in een vicieuze cirkel met koers op overleven en weinig ruimte voor een gezonde denkgeest.

Deze vrouwen zijn op de straat opgegroeid, (ongewenst) zwanger geworden, kregen een ziekte waardoor ze niet meer konden werken of werden weduwe en verloren zo ook hun inkomsten. Ieder van hen heeft een eigen verhaal dat hun met elkaar verbindt. Ze hebben geleerd om door te zetten, positief te blijven met een aanstekelijke glimlach en kracht te putten uit de kleine dingen des levens. Die kracht zetten nu meer dan twintig vrouwen in met veel dankbaarheid als trotse werknemer bij Let Us Change.

Wanneer Let Us Change deze vrouwen een rol binnen de organisatie wilt geven en wilt tewerkstellen aan een eerlijk loon, moet ze ook in hun kennis, werk- en sociale vaardigheden investeren. Want ook de overgang van het straat- naar het werkleven is een erg moeilijke stap.

Op de straat breek je met algemeen aanvaarde waarden en normen en leer je van dag tot dag te leven. In het eenzame bestaan van overleven op de straat leer je onafhankelijk te zijn van anderen en je medemens niet te vertrouwen. Om hen bij deze overgang te ondersteunen probeert Let Us Change met veel geduld en vergevingsgezindheid een veilig en vertrouwde omgeving te creëren.

Als kokkin, kuisvrouw, kindermeisje of wasvrouw in één van de tehuizen krijgen de vrouwen gezond eten, veilig onderdak, verschillende opleidingen van hygiëne tot koken en Engelse les, bovenop goed werk voor een eerlijk loon. Hun kinderen worden overdag opgevangen in het babyhuis, gaan naar school en spelen in het weekend met de kinderen van Let Us Change die al snel familie voor hen worden. 

Met dit soort integrale hulp probeert Let Us Change aan duurzame samenlevingsopbouw te doen. Terwijl we samen investeren in een toekomst voor 65 straatkinderen, creëren we goede jobs aan eerlijke lonen voor een betere samenleving.

[:]
Posted in Updates