Menu Sluiten

[:nl]Beste reisbestemming 2015[:]

[:nl]1513205_1026513370693341_8836530212210517309_n

De “European counsil on tourism and trade” (amai, een hele mond vol), heeft Ethiopië verkozen als beste toeristische bestemming van het jaar.

Vooral enkele historische trekpleisters zoals de zuilen van Aksum, de rotskerken van Lalibella en de kastelen van Gondar lokken veel volk. En die mensen zijn tevreden. Nieuwe hotels met een traditionele of een westerse insteek, rijzen als paddenstoelen uit de grond.
Voor geschiedenis ben je best af in het noorden, Ben je eerder geïnteresseerd in natuur, wilde dieren of wil je een bezoekje brengen aan de traditionele stammen, dan moet je in het zuiden zijn. Maar in het hele land is er één constante: de mensen zijn blij als ze buitenlanders zien. Ze zullen naar je wuiven, roepen en beginnen spontaan te zingen als ze je zien.

Laat dit de grootste reistip ooit zijn: wuif terug, roep iets grappig terug en zing mee! Leer wat Amhaarse woordjes, toon respect voor de lokale bevolking en ze zullen er in ruil voor zorgen dat je de reis van je leven beleeft.[:]

Posted in Updates