Menu Sluiten

[:nl]Eerste weken bij Let Us Change wonen.[:]

[:nl]Eén maand geleden werd er bij LUC twee keer door de politie op de deur geklopt. Eén meisje van amper 1,5 jaar en een jongen van ongeveer 6 jaar werden gevonden op straat. Moederziel alleen. Het was een moeilijke start voor deze 2 nieuwe kinderen. Het meisje werd na enkele dagen bij LUC één week opgenomen in het ziekenhuis wegens buikproblemen.
De jongen is afkomstig van de Sidamo streek en kan geen woord Amhaars, wat de communicatie met de andere kinderen moeilijk maakt.

Ondertussen, één maand later, gaat het stukken beter met de 2 kinderen. Het kleine meisje is helemaal gezond, lacht en speelt vrolijk mee met de andere peuters. De jongen van 6 begint zich beter thuis te voelen bij de andere kindjes. Hij doet enorm zijn best om nieuwe dingen te leren. Dit is voor hen vaak met vallen en opstaan.

Bij Let Us Change krijgt ieder kind de kans om te vallen en weer op te staan. Elk kind krijgt kansen om te leren, zich goed te voelen en vooral kind te zijn.

Kansen die het leven van deze 2 nieuwe kinderen kan veranderen, beïnvloeden, verbeteren en minder hard maken dan het zware leven op straat.

Nathalie, stagiaire ter plaatse.[:]

Posted in Updates