Menu Sluiten

[:nl]’Mariam day'[:en]’Mariam day'[:]

[:nl]Vandaag is het ‘Mariam day’. Een orthodoxe feestdag zoals er zoveel zijn hier. In het stadje Dukem (dicht bij Addis Abeba) is er een Mariam kerkje. Er komen die dag enorm veel mensen naar deze kerk (en alle andere Mariam churches) om Maria te eren.

Aynalem, moeder in hart en nieren eert Moeder Maria op haar manier. Zij gaat al vele jaren op rij naar Dukem om daar de arme mensen rond de kerk eten te geven. Iedereen kent haar daar als ‘Mama Aynié’. Iedereen weet dat op die dag, de bedelaars eten krijgen.

Eergisteren is Ze naar Dukem gegaan om het eten klaar te maken met haar vriendinnen. De mensen krijgen vlees en lokaal gebrouwen bier, iets wat ze nooit krijgen. Voor de bedelaars in Dukem is dit één van de belangrijkste feestdagen in het jaar.

Ze zijn met meer dan 300. Overmorgen verjaart Aynalem. Dit is wat ze doet als ze verjaart.[:en]Today is ‘Mariam day’. It’s an orthodox holiday, which are pretty common over here. In the little town Dukem (close to Addis Abeba) there’s a Mariam church. Today, hundreds of people come to this church (and all other Mariam churches in Ethiopia) to honor Maria.

Aynalem, mother in heart and soul, honors Mother Maria in her own special way. She’s going to Dukem for many years in a row now, to feed the pour people wandering around the church. Everyone there knows here as ‘Mama Aynié’. Everyone knows that on that day, beggers get a healthy meal.

Two days ago Aynalem went to Dukem to prepare the meals, together with some of her friends. The people get meat and locally brewed beer, something they never ever get to taste normally. For the beggars in Dukem, Mariam day is one of the most important holidays of the year.

There are more than 300 needy people in Dukem. Tomorrow it’s Aynalem’s birthday. This is how she celebrates it.[:]

Posted in Updates