Menu Sluiten

[:nl]Neus op de feiten[:en]Lessons learned[:]

[:nl]Om toch maar eens met de neus op de feiten gedrukt te worden…
Van onze nieuwe kindjes zijn er drie baby’tjes: De oudste is anderhalf jaar, de tweede is 7 maanden en de jongste is 6 weken.
De oudste en de jongste zijn broer en zus. De moeder werkte al 14 jaar als huishoudster in een gezin, tot ze er op een avond met ruzie vertrok. Ze doolde op straat en ze werd verkracht, negen maanden later kwam haar eerste ter wereld. Het maakt de moeder gek. Zo krankzinnig dat ze geen oplossing meer kon bedenken of creëren voor haar ‘probleem’. Het gebeurde nog eens, nog een kind ter wereld gezet.
Een week later, in een vlaag van -een gevoel dat eigenlijk niet in woorden te beschrijven valt- gooit ze haar kinderen weg op straat. De politie ziet haar en het drietal gaat een week achter tralies.
Tot wij een telefoontje krijgen of we voor de kinderen kunnen zorgen. De moeder nemen we er dan graag bij omdat een gezin toch als een gezin moet geholpen worden. Wie zijn wij tenslotte om hier te oordelen. Ze herstellen alle drie goed. De kindjes zijn gezond en wel, nog een beetje mager, maar de moeder kan nu weer borstvoeding geven.
Stilaan de goede kant op. Toffere verhalen komen snel![:en]Among our new children there are three little baby’s: The oldest is one year and a half, the second one is seven months and the youngest one is six weeks.

The oldest and youngest baby are brother and sister. Their mother worked for more than fourteen years as a housekeeper in a family, until she left there one night in argument. While she was wandering on the streets she got raped, nine months later she gave birth to her first child. It made the mother crazy. So crazy she could not think of any solution for her ‘problem’. The same happened again, with the second child as a consequence.

One week later, in a rage that cannot be described with words, she threw her children away on the streets. The police notices this and the three of them go to jail for one week. Until we receive a phone call: can you help these two children? We proposed to take care of the mother as well, because we believe a family must be aided as a family, not torn apart. Who are we to judge? The three of them are recovering well currently. The children are healthy, albeit on the slim side, but their mother can breastfeed them again now. Slowly going in the good direction.[:]

Posted in Updates