Menu Sluiten

[:nl]Malaria[:en]Malaria[:]

[:nl]Het kan niet altijd goed nieuws zijn. 5 van onze kindjes hebben malaria. Ze zijn allemaal aan de beterhand, maar het is natuurlijk niet leuk om te weten dat de kindjes zo afzien. Malaria is een groot probleem voor ons, maar het is schrijnend voor de mensen die op straat leven. Als bedelaar heb je veel meer kans om malaria op te lopen. Je hebt geen muskietennetten of je kan ze niet deftig gebruiken. Bedelaars hebben de ziekte zo vaak gehad dat het ook in hun bloed zit, en dat de ziekte op elk ogenblik zomaar terug kan opkomen. Je krijgt een hoofdpijn die zo erg is dat je niet meer weet waar je bent, je bent misselijk en alles doet pijn. Als bedelaars ziek zijn, krijgen ze vaak het advies om laar een lokale dokter te gaan, een medicijnman. We hebben het eens meegemaakt dat we werden gecontacteerd omdat er een kindje doodziek was in het kamp van de bedelaars. De moeder had het kind al meegenomen naar zo’n lokale medicijnman. Hij had de moeder lokaal gestookt bier gegeven tegen de hoofdpijn. “de ziekte zou dan vanzelf ook weggaan…”. We hebben het kind nog net op tijd naar het ziekenhuis kunnen brengen, en ze heeft het gehaald. Elk jaar sterven meer dan 600.000 mensen aan malaria in de wereld. Het overgrote deel, natuurlijk… weeral… in Afrika.

[:en]Things can’t be great all the time: 5 kids are suffering from malaria… They are all on the better hand, but malaria is a real problem for our kids, but especially the people who are still on the street. When you live on the street, chances of getting malaria is soo much bigger, you don’t have mosquito nets, and even if you have them, you can’t use them properly. People who live on the street, have the desease in their blood, it can reoccur any time. Headache, so hard that you don’t remember where you are, hot cold, everything hurts. Street people are often told to go to a ‘local doctor’, more like a local medicine man. We saw once that a man gave local beer to a baby who had malaria so the pain would go away. We took the kid to the hospital, it nearly survived. Malaria kills more than 600.000, people every year, most of them come… of course… from Arfica.

[:]
Posted in Updates