Menu Sluiten

[:nl]Eerste schooldag![:]

[:nl]Ze waren er echt klaar voor. gisteren hebben ze hun rugzakken gewassen, potloden geslepen en alle boekjes geordend. 16 september: eerste schooldag!

Veel jongens die er eerder dit jaar zijn bijgekomen, moesten eerst hun jaartje afmaken in de derde kleuterklas, en nu mogen ze allemaal naar het eerste leerjaar. De oudste kinderen gaan nu al naar ‘grade 7’, de jongste schoolgangers gaan naar de derde kleuterklas.

Maar voor volgend jaar (of misschien al in januari) staat er weer een lichting klaar. Dat zou de eerste keer zijn dat onze kinderen zonder achterstand aan hun schooljaar beginnen.

Een straatkind gaat niet naar school. School kost enkel geld, en bedelaars zijn deels verantwoordelijk voor het gezinsinkomen. Naar school gaan zat er dus nooit in voor onze kinderen. Zo hebben we kinderen van 10 jaar die naar het eerste leerjaar gaan. En ook voor een kind van deze leeftijd is het echt niet zo vanzelfsprekend om een jaar in te halen. Het lukt ons wel bijna elk jaar met enkele kinderen, maar het kost veel energie.

We zien wel dat onze kinderen die nood hebben om te groeien, dat ze de beste willen zijn en dat ze nu elke kans willen grijpen die ze krijgen. Een positief aspect van een straatleven achter de rug te hebben.

Nu het schooljaar begint, is het ook hoog tijd om al onze vrijwilligers te bedanken die er deze zomer waren, jullie hebben het echt geweldig gedaan. Lesjes geven, spelen, voetballen, maar vooral: jullie hebben de kinderen laten zien dat ze iets waard zijn, en dat ze veel waard zijn. Dat ze weer kinderen mogen zijn, en dat ze foutjes mogen maken.

Merci![:]

Posted in Updates