Menu Sluiten

[:nl]Uitstapje in Dilla[:en]Visit to Dilla[:]

[:nl]De kindjes zijn nog eens naar Dilla geweest, een stadje op 80 kilometer van Awassa. Een waterval, een warmwaterbron en een geweldig zwembad!

IMG_0440 IMG_0435 IMG_0431 IMG_0427 IMG_0423 IMG_0405 IMG_0396 IMG_0389

Ze keken er al maanden naar uit, en ze hebben ons weken de oren van de kop gezaagd, maar eindelijk zijn we kunnen gaan. Het was zalig. Voor een aantal kindjes was het de eerste keer, andere kinderen zijn er misschien al vijf keer geweest. Maar het blijft de gebeurtenis van de zomer voor hen.

Maar er zijn nog wel leuke dingen gebeurd. Zo hebben we twee grote boomplantingen mee gedaan. Samen met mensen van de gemeente, de regio, het leger en heel veel andere belangrijke mensen hebben onze kinderen bomen geplant op de hoogste berg van Awassa. Het geeft een prachtig uitzicht over de stad, het meer en het was super leuk om te zien hoe soldaten samen met onze kinderen boompjes planten.

En dan verder zijn we ons lekker aan het settelen in het tweede huis. Alles geraakt een beetje opgeruimd, kasten worden bijgebouwd, er wordt een televisiekast gelast en onze bajaj heeft eindelijk zijn nummerplaat gekregen (de overheid had er een tijdje geen meer…)

Kortweg: we zijn goed bezig: het is een zalige zomer.

Zoen van ons allemaal.[:en]The children had their yearly trip to Dilla, a town 80 kilometers from Awassa. A waterfall, a hot water source and an amazing pool!

IMG_0440 IMG_0435 IMG_0431 IMG_0427 IMG_0423 IMG_0405 IMG_0396 IMG_0389

They were looking forward to it for months, and finally we were able to go. It was super. For a number of children it was their first time, others may have been there five times now already. But it still is the event of the summer.

But some other nice things happened. We joined two big tree planting events. Together with people of the local community, the army and a handful of other important people, our children planted trees on the highest mountain of Awassa. It gives a wonderful view over the city, the lake, and it was really nice to see how soldiers planted trees together with our children.

Now we’re still settling in the second house. Everything is finding its place, closets are getting built, a television holder is being made and our Bajaj finally got a license plate (the government was temporarily out of plates…)

In short: all is well, it’s a beautiful summer.

Kisses of all of us.[:]

Posted in Updates