Menu Sluiten

[:nl]Arba Minch[:]

[:nl]De afgelopen vijf dagen hebben we doorgebracht in Arba Minch, een wondermooi stadje ten zuiden van Awassa.

De heenrit met de bus verliep op z’n Afrikaans: lekker opeen gepakt, bagage op het dak en kippen die af en toe van zich lieten horen. De meeste bruggen op de weg waren nog niet afgewerkt dus reed de bus maar gewoon door de rivierbeddingen, waar tijdens het regenseizoen – nu dus – wel wat water in staat. Spannend en avontuurlijk! Petje af voor de buschauffeur die ons “veilig” en wel tot onze bestemming bracht.

Tijdens een wandeling naar een van de twee meren die grenzen aan Arba Minch bezochten we een krokodillenkwekerij. We beklommen ook de hoogste berg in de omstreek en trokken door de jungle van het ook al aangrenzende national park (in tegenstelling tot de meest andere toeristen zonder jeep). Hier kruisten onder andere talrijke soorten aapjes, mooie vogels, minder mooie spinnen en een echte Pumba ons pad.

De rit terug naar Awassa gisteren verliep – ondanks luide Amhaarse muziek – erg vlot. Het weerzien met de kindjes in de avond was fantastisch! We hadden hen erg gemist, en kregen van hen diezelfde indruk. We beseffen eens te meer dat Let Us Change voor hen echt het verschil maakt. En niet alleen voor de kindjes in het huis, maar ook voor al die gezinnen die terug een woning hebben en de kinderen in de gevangenis die dankzij LUC terug een toekomstperspectief hebben, in de vorm van een woning of scholing. Daarom willen we graag ook nog eens benadrukken dat we met onze eigen ogen hebben kunnen zien dat werkelijk alle sponsoring effectief gebruikt wordt om deze mensen te helpen en niet besteed wordt aan vliegtickets of andere administratieve en logistieke kosten.

Aangezien Let Us Change quasi volledig afhankelijk is van giften is elke bijdrage duidelijk meer dan welkom. Om jullie een idee te geven: per kind wordt er 4 euro uitgegeven om ze een maand lang naar school te laten gaan. Om datzelfde kind een dag van voedzaam eten te voorzien is 1 euro nodig. Een huisje huren voor een heel gezin dat anders op straat moet overleven kost 5 euro per maand. Elke bijdrage – hoe klein ook – is dus meer dan nuttig, en vanaf 40 euro per jaar zijn giften sinds kort ook fiscaal aftrekbaar (zie hier). (Maandelijkse) sponsoring kan dus best via de rekening van Caritas International met de vermelding van het project. Zij zorgen er dan voor dat je tegen het einde van het jaar het fiscaal attest toegestuurd krijgt.

Rekeningnummer: ‘BE 88 0000 0000 4141’

Met vermelding: ‘P1270 Let Us Change Ethiopia’

BIC:  BPOTBEB1

Wij blijven jullie op de hoogte houden! Geniet van de nieuwe lading foto’s.

[shashin type=”photo” id=”675,674,673,672,671,670,669,668,667,666,665,664,663,662,661″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Johan, Arne, Oskar, Anne, Sanne en Lore[:]

Posted in Vrjiwilligers