Menu Sluiten

[:nl]Op uitstap[:]

[:nl]Afgelopen vrijdag zijn we met een andere organisatie en enkele Duitse vrijwilligers op uitstap gegaan. Zowel de kindjes als wij hebben hier enorm van genoten.

Het begon al met veel ambiance op de bus, met dank aan de Afrikaanse liedjes en bijhorende danspasjes. Hierdoor vloog de busrit van twee uur snel voorbij. Het eerste deel van de uitstap brachten we door aan een gigantisch meer met strand. Het was gelukkig heerlijk weer, in tegenstelling tot de dag voordien en die erna. De kinderen waren eerst wat onwennig in het water, maar overwonnen al heel snel hun watervrees en zwommen er op los. Zelfs de kleintjes die nooit eerder gezwommen hadden (of in een bus hadden gezeten) deden al gauw goed mee. We stonden er versteld van hoe braaf de kinderen waren, zo’n uitstap is voor hen duidelijk iets speciaals. Waarschijnlijk daarom dat ze er op hun paasbest uitzagen: witte hemdjes, nieuwe schoenen en de haren mooi gekamd.

Na de picknick (het lokale injerra) gingen we op mini-safari met de bus. We zagen struisvogels, everzwijnen en vooral een prachtig landschap.

Zeer moe maar ook zeer voldaan keerder we terug naar Awassa. Veel van de kindjes konden hun vermoeidheid niet meer te baas. Ze vielen in slaap op de bus of aan tafel bij het avondmaal in het huisje (nogmaals injerra). Ook wij waren rijp voor ons bedje.

[shashin type=”photo” id=”634,635,636,637,638,639,640,641,642,643,644,645,646,647,648,649,650,651,652,653″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Johan, Lore, Sanne, Anne, Oskar en Arne[:]

Posted in Vrjiwilligers