Menu Sluiten

[:nl]Bad bedbugs[:]

[:nl][shashin type=”photo” id=”608,609,605,604,606,607″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center”]

De laatste dagen hebben we al best wat van ons to do-lijstje kunnen schrappen. Gisteren hebben we de langverwachte voetbalmatch tegen SOS Kinderdorpen gespeeld. SOS had al hun topspelers van stal gehaald en we zijn zwaar op onze ‘bek’ gegaan. Dit leidde tot enige emoties bij Mango en enkele andere sterren van ons.

Arne heeft de computerkamer geïnstalleerd. De buitenmuur is opgesmukt en de speelkamer is geverfd (zie foto’s!). Oskar gaat er nog een gigantische aap in tekenen. Vandaag dachten we aan de slaapkamers te beginnen… We moesten eerst de jongenskamer uitmesten en kuisen, boys will be boys. Toen merkten we ook een paar bedbugs op, kleine insectjes die voor best wat jeuk kunnen zorgen. Aan verven zijn we dus nog niet gekomen, eerst moesten de kamers gedesinfecteerd worden. Daarom slapen de meisjes vanavond in de speelkamer en de jongens… buiten onder het afdak! Kan enkel in Afrika!

Na het vuile maar hoognodige werk zijn we tegen zonsondergang ontspanning gaan opzoeken aan een zwembad met zicht op het meer van Awassa. De eerste echt warme douche die hierop volgde, deed enorm deugd.

We hopen morgen dan toch de jongenskamer te verven en daarna zijn ook de twee andere slaapkamers aan de beurt. Aangezien de kinderen steeds starten met dansen als ze muziek horen, willen we de komende dagen ook graag onze volksdansmuziek boven halen. In Zaïre, Hucklebuck, 500 miles, wij hebben er alvast veel zin in!

Johan, Oskar, Arne, Lore, Sanne en Anne[:]

Posted in Vrjiwilligers