Menu Sluiten

[:nl]dag 1[:]

[:nl]De aankomst in Addis Abeba zorgde voor een serieuze cultuurshock, ondanks de goede zorgen van onze plaatselijke gids Johan. De drukte, stank en armoede op de Mercato, de grootste markt van Afrika, drukte ons meteen met de neus op de feiten. We waren dan ook opgelucht toen we in de namiddag op de bus richting Awassa stapten. Bij aankomst  ’s avonds laat snel in ons bedje gekropen. Bij het ontwaken vandaag werd duidelijk dat het contrast met Addis niet veel groter kon zijn. Veel groen, gigantische vogels en veel vriendelijke mensen die af en toe eens raar opkeken van onze bleke huidskleur (vooral die van Lore).

In de namiddag hebben we dan eindelijk kennisgemaakt met de kindjes. Ze zijn in het echt nog schattiger dan op de foto’s. De namen onthouden blijft wel nog een werkpuntje, zowel voor ons als voor hen (Sanne, Anne en Arne zijn geen cadeau’s voor kinderen die slechts een woordje engels spreken). Er zijn al grote plannen gemaakt voor de komende weken: onder andere de bedjes en kamers verven, de speelkamer uitbreiden en inrichten (met dank aan het vele meegegeven materiaal), de buitenmuur opfrissen en ons terwijl amuseren met de kindjes.

Nu gaan we genieten van onze eerste plaatselijke maaltijd: Injerra. Tot de volgende!

Sanne, Anne, Arne, Lore, Oskar[:]

Posted in Vrjiwilligers