Menu Sluiten

[:nl]compost[:]

[:nl]Samen met enkele Duitse vrijwilligers die de komende weken in Awassa zijn, gaan we een hoognodig afval-plekje bouwen in onze tuin: dan zijn we echt een voorbeeld inzake recyclage hier. Recyclage en compost zijn woorden dat ze hier echt nog niet kennen. Meestal wordt afval gewoon verbrand.

Als we kunnen, gaan we ook ons regenwater proberen op te vangen. Het regenseizoen komt eraan, en dat zou wel echt nuttig zijn.

Er is al enkele dagen amper water in de stad. Normaal was er afgelopen maand een korte regenperiode, die is gewoonweg niet gekomen. Locals zeggen dat ze vroeger hun kalender koen juist zetten op de dag dat de regen kwam, nu is dat helemaal weg. Mensen zijn opgelucht als het eens een beetje druppelt, dan is het stof toch al even weg. Ik zat een paar dagen geleden in een zandstorm, super chique om te zien, maar echt niet leuk voor boeren of mensen die op straat wonen.

De komende weken gaan we terug naar het kamp van de bedelaars, om te zien hoe het met hen gaat, en ook even om te controleren of ze hun dekens niet hebben verkocht, dat is iets wat we echt willen vermijden. Zij die het wel hebben gedaan (er zullen er waarschijnlijk een paar zijn), gaan we van onze lijst halen.

Ohja, ik heb gisteren een slang gedood. Het was een kleintje, maar toch…[:]

Posted in Updates