Menu Sluiten

[:nl]dekens II[:]

[:nl]

[shashin type=”album” id=”11″ size=”small” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” reverse=”y” position=”left”]

Zaterdag hadden waren we dus naar de bedelaars gegaan en we hadden er een 45 tal uitgenodigd om naar ons te komen. We hadden er niet bij gezegd dat het ging over de dekens.

Ze kwamen twee uur te vroeg, en ze waren met zeker 200 mensen. Er waren maar 100 dekens. Dus we zijn begonnen met de mensen die we al geregistreerd hadden te noteren. Zo zijn er ruim 70 dekentjes uitgedeeld. Toen de mensen door hadden dat er niet genoeg was, zijn ze beginnen duwen, trekken, roepen,… Ik zeg dit met alle respect, maar deze mensen zijn wild. Zonder onderwijs zijn ze op straat beland en terecht gekomen in een wereld van armoede, honger, geweld, prostitutie en geweld. Zoiets tekent ieder mens.

Met behulp van onze wevers (ze zijn alle 7 beresterk), hebben we de ongelukkigen buiten gekregen. Sommige bedelaars zijn beginnen vechten en dan vlieger er snel stenen in de lucht, het was een vreselijke ervaring om zoveel mensen in één keer teleur te stellen en weg te sturen.

De volgende dagen kunnen we verwachten dat deze mensen terug komen, opnieuw gaan we ze moeten teleurstellen.

Ik weet niet goed of het allemaal opweegt, maar als achteraf de foto’s bekijk van de mensen die een dekentje hebben gekregen… Oudere mensen, zieke en gehandicapte mensen, Allemaal met prachtige karaktergezichten. Wel, we hebben er nu al 70 mensen warmte mee gegeven voor de komende weken, maanden.[:]

Posted in Updates