[:nl]dekens[:]

[:nl]Gisterenochtend zijn we naar het kamp geweest waar momenteel nog een 500-tal mensen leven, in twee grote barakken en enkele aangebouwde krotten. We hebben 100 Fleece dekens (Dankjewel Wereld Missiehulp) en we willen die geven aan de mensen die ze echt het hardste nodig hebben.

Iedereen kan daar wel een deken gebruiken, ’s nachts kan het hier best koud zijn, maar er zijn bedelaars die een deken liever zouden wisselen voor alcohol of iets anders, en dat kan dan niet de bedoeling zijn.

We hebben de namen genoteerd van de mensen waarvan we vrij zeker zijn dat ze de dekens niet zullen verkopen. Dat zijn vooral oudere mensen, zieke mensen en mensen die bv vrijwillig een weeskindje bij zich hebben genomen (dat doe je immers niet zomaar).

We hebben in het kamp natuurlijk geen Sinterklaas gespeeld, maar hebben de mensen allemaal uitgenodigd om Dinsdag naar ons huis te komen. Dat zullen we ze nog een beetje meer ‘screenen’ en hun gegevens en situatie noteren. Als we in de toekomst er gezinnen gaan bijnemen, kunnen we uit deze lijst selecteren.

Lijstjes zijn zo vreemd hier, omdat het over mensen gaat. Ik ken bijvoorbeeld niet alle mensen die we helpen. Sommigen komen maar héél zelden naar ons huis (omdat ze geen problemen hebben), en als ze dan komen, pak ik er soms het computerbestand bij waar er meer over hen genoteerd staat. Meestal weet ik wel iets van het gezin zodat ik de zoekfunctie gebruik. Ik zoek dan op termen als orphan, lepracy, HIV, blind,… Heel gek om zo te werk te gaan. Maar het is nu eenmaal zo dat we deze mensen echt goed moeten opvolgen. De overheid kan deze mensen ook altijd nagaan om te zien of we wel degelijk het werk doen dat we zeggen te doen.

Een groot aantal ngo’s kon dat afgelopen jaar niet, en zijn daarom ook gesloten.

Dinsdag meer over de verdeling van de dekens.

Johan[:]

2 reacties op [:nl]dekens[:]

 • By ilona -

  Beste Johan, het doet ons enorm veel plezier te lezen dat het goed met jou en jouw “familie” ginds gaat. De dekens komen zeker goed terecht, maar daar waren wij alvast van overtuigd na uw bezoek aan WMH.
  De foto’s en jouw aantekeningen zijn heel aantrekkelijk en geven ons wel degelijk een beeld, meer nog een gevoel, bij hetgene dat jij daar probeert te verwezelijken.
  Chapeau!….onze steun heb je alvast en we kijken er dan ook naar uit om jou bij een volgend kort verblijf hier of elders te mogen ontmoeten. Vele groeten en heel veel succes, energie en goesting!!! Ilona

 • By Yvette Van Gossum -

  Deze foto’s doen me denken aan mijn eerste les palliatieve zorg:
  palliare: met een deken/mantel toedekken; omringen, beschermen, leed verzachten,…
  Mooi dat je dit door zwarte handen laat doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *