Menu Sluiten

[:nl]Onze kleintjes[:]

[:nl]Als de grote kinderen naar school zijn, blijven er nog vier kindjes over in ons huis. Deze week was voor allemaal wel echt een beetje speciaal:

Betty begint aan de hand van kinderboekjes te tellen. In september gaat ze ook naar school.

Grote Beniyam (nog geen twee jaar hoor, maar er is nog een kleinere), het kindje van de poetsvrouw, begint te leren een broek aan te doen. Hij heeft het niet zo voor mannenkleren, maar hij begint er vanaf te stappen.

Meheret, het kindje van Hanna, de vrouw die de was doet heeft door dat tetteren echt wel leuk is en doet sinds kort niet anders. Er was trouwens deze week een dag dat de kleine ’s avonds nog dezelfde propere kleren aanhad als ’s ochtends. De mensen die hier zijn geweest herinneren zich dit meisje als ‘dat vuil en nat kind dat verliefd was op modder’. Not anymore!

Kleine Beniyam staat nu al zelf recht en doet zijn eerste stapjes met hulp. Volgende week ergens zou zijn eerste verjaardag moeten zijn!

Ook voor de andere kinderen wordt het een topweekend. Ze krijgen straks uitleg van de juffrouw over kloklezen en daarna krijgen ze allemaal een uurwerk! Vroeger was er een dokter, Edomias die ons en andere bedelaars veel heeft geholpen. Zo heeft hij gratis operaties uitgevoerd en was hij altijd beschikbaar om zieke bedelaars te helpen als we hem belde. Hij is net op bezoek geweest en had voor iedereen een uurwerkje mee.

Tot in den draai

Johan[:]

Posted in Updates