Menu Sluiten

[:nl]Gidey[:]

[:nl]Elke keer als ik in Ethiopië aankom krijg ik in een paar dagen tijd heel veel nieuws te horen, vaak goed, soms slecht.

Eén jammer  verhaal moest ik toch even kwijt.

Twee jaar geleden leerde ik gidey kennen,  een vrouw die al jaren op straat leefde. De eerste keer dat ik haar zag was de dag dat we met alle bedelaars van rond de kerk hadden afgesproken. Gidey probeerde mijn aandacht te trekken, en toen ik ze zag verschoot ik heel hard. Mensen op straat worden vaak niet zo oud, maar Gidey was de 80 al voorbij. Ze vertelde hoelang ze al op straat was en wat ze allemaal had meegemaakt.  Haar arm had ze tien jaar ervoor gebroken, en ze had het geld niet om naar het ziekenhuis te gaan. De arm was volledig scheef gegroeid.

We huurden voor haar een huisje en we gaven haar maandelijks wat geld om eten te kopen. Stilaan werd ze volledig blind en ze ging achteruit. Vorige maand is ze gestorven.

ze viel ons toen zo hard op, maar misschien zijn wij de enigen die haar nog herinneren. Ze had geen kinderen of familie, en niemand had ooit voor haar gezorgd. Haar dankbaarheid was legendarisch, ik had ze graag nog eens gezien.[:]

Posted in Updates