Menu Sluiten

[:nl]Terug in België[:]

[:nl]ben terug!

De komende weken gaan er nog wel wat posts komen, maar dat is dan ook van afgelopen weken. (en over hoe het nu loopt).

De laatste dag dat ik in Addis was, hebben we nog één plek bezocht waar eventueel een lichtmentaal gehandicapte jongen terecht zou kunnen. Het was een huis van de ‘Brothers of charity’, de congregatie van moeder Theresa (alleen was zij een sister…). In het huis hadden ze 90 gehandicapte jongeren en kinderen. De helft ervan was mentaal gehandicapt, de andere fysiek. Maar allen waren ze zwaar, heel zwaar gehandicapt. Geen optie voor ons, dat was duidelijk.

We hebben beslist om iemand te zoeken en aan te nemen die zich speciaal met de jongen gaat bezig houden en er altijd bij is. Kostelijk, maar voorlopig de enige optie.

De laatste dag dat ik in Awassa was, zijn we ook naar de volwassenen gegaan die we helpen. De meeste van onze mensen waar we een huisje voor huren, leven in dezelfde buurt. We zijn er gewoon naartoe gereden en de mensen kwamen direct naar ons. In elk huis moesten we koffie drinken (en dat kan even duren daar) en iedereen wilde heel graag gewoon even tonen hoe proper zijn/haar huisje was. Echt leuk en motiverend om te doen.

De mensen die we nu helpen, zijn nu ook bijna allemaal aan het werk. Enkele ouders van onze kindjes zijn nog te zwaar verslaafd en sommige ouderen gaan ook niet meer werken, maar geen van beide willen we laten vallen.

En dan afscheid genomen…

Binnenkort meer,

Johan[:]

Posted in Updates