Menu Sluiten

[:nl]Lopende Zaken[:]

[:nl]Hoi hoi,

Ik kan het niet genoeg herhalen, de mannen doen het goed.

De kinderen die in het eerste leerjaar zaten, hebben het afgelopen schooljaar uitstekend gedaan. Na heel lang proberen is het ons uiteindelijk gelukt om 2 ervan te laten dubbelpromoten. Ze zijn nu gestart in het derde leerjaar. Ze waren er dolblij mee en super fier op zichzelf. Een hele prestatie ook van ons om de politiekers zover te krijgen. Het is in dit land niet toegelaten om te dubbelpromoten, maar ze moesten allemaal toegeven dat ze deze situatie ook nog nooit gezien hadden. Straatkinderen die na een jaar de beste van de hele school zijn!

Onze grootste zorg is nu ons achterblijvertje. Biruk is wees en zijn situatie was absurd slecht toen hij twee jaar geleden bij ons aankwam. Vaak is de conclusie hier gewoon ‘achterlijk’, maar waarschijnlijk heeft hij een vorm van autisme.

In de hoofdstad waren er een aantal opvangcentra voor ‘achterlijke’ kinderen, maar de overheid heeft van die internaten daginstellingen gemaakt. Het is uiteraard niet mogelijk om hem elke dag naar Addis te sturen (5uur heen, 5 uur terug). In onze stad is er zo geen instelling, ook geen dagopvang.

vaak loopt hij weg, op school is hij niet meer geliefd (hij slaat zijn klasgenoten die 5 jaar jonger zijn…) en hij zal nooit kunnen overgaan naar een volgend jaar. we zitten er echt mee vast. Onze enige hoop is een tehuis van de congregatie van Moeder Therasa. Het is ergens ver weg in het Oosten, niet zo ver weg van Somalie. Het is er warm en droog, en we zouden Biruk dan echt amper nog zien. Het is een doodmoeilijke keuze, maar zoals het nu loopt, zijn we echt niet gespecialiseerd genoeg om hem bij ons te houden.

we hebben nog steeds een slogan nodig!

Liefs,

Ik[:]

Posted in Updates