Menu Sluiten

[:nl]School[:]

[:nl]Hoi hoi,

Alles gaat rustig verder. Met de mannen gaat het goed. We hebben wel een kleine tegenslag gehad. De kinderen die op school veel ouder zijn dan hun klasgenootjes (omdat ze nog nooit naar school waren geweest) hebben het zo goed gedaan dat we dachten ze een jaar te laten opslaan op school. De school was er al mee akkoord gegaan, maar ze hebben moeten terugkrabbelen omdat de overheid het toch niet toelaat. Het is jammer, want sommige van onze kinderen zijn drie jaar ouder dan hun klasgenootjes. Maar dat verschil zal wel verminderen in de loop der jaren hopelijk.

Het blijft ook moeilijk om de volwassenen die we helpen, een job te geven. Voor alles is er een uitvlucht, meestal zijn ze terecht, maar het is wel moeilijk. Er zijn steeds meer bedelaars in de stad en dat werkt af en toe een beetje ontmoedigend.

De nabije toekomstdromen zijn een afvalplek vanachter in de tuin, waar er toch gesorteerd wordt (dat kennen ze niet in dit land), een manier om ons afvalwater te laten wegstromen. Nu stroomt dat in een klein gootje naar buiten, maar het duurt lang eer het weg is en het maakt veel modder, het trekt ook veel muggen aan. Als er daarvoor suggesties zijn van de handige mensen onder ons, laat maar weten!

Het regenseizoen loopt op z’n eind. Dus voor de mensen in het Oosten en het Zuiden, die al te lijden hadden onder de droogte, wordt het nu bang afwachten op hulp van buitenaf. De officiële berichten via de staatstelevisie zeggen nog steeds dat er geen tekort is in het land en ontkent het probleem. Een vriend van mij is nu gaan helpen in een vluchtelingenkamp aan de Somalische grens, ben benieuwd naar zijn verslag.

Ik hoor dat het in belgie ook goed weer is, hier is het beter.

Groetjes,

Ik[:]

Posted in Updates