Menu Sluiten

[:nl]Ethiopië n°5[:]

[:nl]Ik ben er weer!

Net aangekomen na een beestig lange nacht. Ben aangekomen in Addis om 3 uur ’s nachts en een taxi genomen naar daar waar alle betaalbare hotels zijn. Ze waren allemaal volzet of gesloten.

Dus ik ben vanaf vier uur in een koffiehuis gaan zitten dat 24/24 open is, en tegen de ochtend, zonder te slapen natuurlijk, naar Awassa vertrokken.

Het zijn van die momenten in een mensen leven dat je nooit vergeet. Aankloppen op de poort en de kindjes die open doen en kei luid beginnen te dansen, roepen, zingen, knuffelen en zoenen. Ze wisten niet dat ik kwam en waren echt totaal verrast, ik was weer efkes wakker.

Ik ga twee maanden blijven. We gaan deze keer proberen een aantal mensen die we al helpen, beter te laten begeleiden door andere ngo’s die meer kennis van zaken hebben. Er zijn namelijk organisaties die zich bezig houden met microkredieten. Wij helpen heel veel mensen die eigenlijk meer specifieke hulp nodig hebben. Het is voor ons een onmogelijke opdracht om naast de zorg voor onze kinderen bijvoorbeeld een alcoholverslaafde bedelaarster aan een job te helpen. We gaan het wel proberen, maar via een omweg.

Het gebeurt hier vaak dat als mensen zelf hulp zoeken, ze vaak de deur gewezen worden. Als ze worden doorgestuurd door een andere ngo (wij dus), worden ze vaker en sneller geholpen.

Zo gaan we toch een beetje efficiënter kunnen te werk gaan zonder mensen in de steek te laten.

Met de kindjes gaat echt alles goed,

Een mens is content,

Johan[:]

Posted in Updates