Menu Sluiten

[:nl]Microkredieten[:]

[:nl]Het is soms moeilijk om straatmensen aan een job te helpen. Er zijn altijd andere problemen die er voor zorgen dat een job niet kan uitgeoefend worden. Sommige mensen zijn het gewoon om te bedelen, ze hebben het misschien hun hele leven gedaan en zijn er in vastgeroest. Anderen hebben ooit pech gehad en zijn ongewild op straat beland en konden niet anders.

Sommigen zijn verslaafd geraakt aan alcohol of khat, anderen hebben een ziekte opgelopen, zijn gehandicapt of simpelweg te oud om nog te werken. Het meest voorkomende probleem zijn jonge meisjes die zwanger zijn geraakt en verlaten door de vader.

We doen ons best om, zij die willen, te helpen. Enkele mensen maken koffie om te verkopen op straat, anderen hebben zich geïnstalleerd op de markt, een man maakt kleren, enkele vrouwen maken injerra (het lokale brood). Dan zijn er ook nog de mensen die in ons huis werken. Ook ons personeel had het vaak niet gemakkelijk. De vrouw die bij ons poetst wilde eerst haar baby aan ons geven. Omdat het kind amper 3 maand oud was en afhankelijk van borstvoeding, hebben we haar aangenomen en slapen ze allebei ook in ons huis. Ze past een beetje mee op de kinderen en je ziet van dag op dag de liefde voor haar baby groeien.

De grote investeringen laten we over aan mensen die er meer vanaf weten. Aliaperte, een groep Italianen gaat investeren, bouwen en op grotere schaal mensen te werk stellen. Omdat dit veel tijd en geld kost, heeft L.U.C. besloten om onze organisatie te scheiden van Aliaperte. Er is een samenwerkingsverband, maar wij willen op korte termijn mensen kunnen helpen met het kleine budget dat er is.

Het is zo dat we momenteel een beetje aan onze limiet zitten. Ons huis is vol en financieel gezien is er ook geen ruimte om te groeien, zeker niet als we de torenhoge inflatie in rekening brengen. Alles wat we opzij kunnen zetten, proberen we te sparen om op middellange termijn ons eigen huis te kopen (nu huren we). Hier zouden we nog iets meer mensen te werk kunnen stellen. Nu zijn er drie wevers die traditionele sjaals maken, bakken we brood voor drie restaurants en kweken we plantjes die we op de markt gaan verkopen.

Het doel is binnen drie jaar ons huis te kunnen kopen. Dan loopt ook ons redelijk voordelig huurcontract af, daarna zou de huurprijs enorm de hoogte kunnen inschieten.

Haalbare kaart lijkt mij!

Regards,

Ik[:]

Posted in Updates