Menu Sluiten

[:nl]Geboortecertificaten[:]

[:nl]De geboortecertificaten zijn in orde! In de gemeente was het zoveel gevraagd dat we ze zelf hebben moeten schrijven, kopiëren, invullen en gewoon moesten laten stempelen en tekenen door een rechter. Per kind 8 papieren, het heeft uren gekost.

Vanaf deze week gaan de oudste kinderen ook naar school tijdens de zomer. Het is goed dat ze dan bezig zijn (en daar een beetje van hun energie kwijt kunnen), en het bereidt ze ook meer voor op het komende schooljaar, zeker voor degene die een jaar overslaan.

Als ze Na school nog te veel energie hebben, kunnen ze nu ook naar de taekwondo-les gaan. Simpelweg heel grappig om te zien.

Maar het is iet allemaal prachtig en grappig hier dezer dagen. We liepen gisteren over straat ton we opeens werden voorbijgestoken door zes straatjongens. Ze waren op de vlucht voor de politie. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat er enkele met stokken werden afgeranseld en meegenomen. We zagen nog net een jongen zich verstoppen. We hebben snel gedaan alsof het ons kind was en zijn doorgelopen. Het was duidelijk dat het kind niet naar huis kon die avond. Hij had niets gedaan, hij zag gewoon opeens andere straatkinderen vluchten en is dan meegelopen. Maar moesten ze hem vinden, hij zou mee de schuld krijgen.

Hij is bij ons blijven slapen, en straks gaat hij waarschijnlijk naar huis, al is dat ook relatief. Hij slaapt in en onder een jutezak, langs de kant van de weg. Hij wordt niet toegelaten bij de grote groep bedelaars omdat hij een ‘nieuwkomer’ is, hij komt van een andere stad. We vroegen hem of hij terug wilt naar zijn familie, maar die blijkt hij zelfs niet te hebben. Hij zegt dat er ergens nog een nonkel is die ooit voor hem heeft gezorgd, maar niemand die zou kunnen zeggen waar die is, en of dat hij nog leeft.

Het is een naamgenootje van mij.

Liefs,

Ik[:]

Posted in Updates