Menu Sluiten

[:nl]Nieuws![:]

[:nl]Het heeft lang geduurd voor er nog iets op de site kwam, maar hier is het!

Met de kindjes gaat echt alles heel goed. Er zijn er de laatste weken weer enkele bijgekomen. De oudste is vertrokken, hij woont nu bij kennissen, maar komt bijna dagelijks nog over de vloer.
In ons huis zijn er nu 19, en de gemiddelde leeftijd s precies wel sterk naar beneden gegaan. De vier kindjes die er zijn bijgekomen zijn allevier meisjes, en allemaal jonger dan zes jaar.

Het laatste meisje werd gebracht door de moeder op de dag dat ik aankwam. De moeder zag het echt niet zitten, wilde heel graag werken maar kon niet door haar kindje. Bethlehem is dus voorlopig de laatste.

Enkel zij is nog te jong om naar school te gaan, maar al de rest mag in september één of zelfs twee jaar opklimmen.

We houden ons hier de laatste weken vooral bezig met wat papierwerk. Uiteraard heeft geen enkel kind van ons een geboortecertificaat en dat is nogal nodig. Dus proberen we die te laten aanmaken via de gemeente. Maar ook zij hebben dat hier precies nog nooit gedaan voor zoveel kinderen tegelijk. Het wordt natuurlijk extra moeilijk als we geen enkele geboortedatum hebben, en maar van een paar de officiële familienaam en de geboorteplaats kennen. Heel veel is dus verzonnen. Zo was er een Italiaans meisje dat de kindjes veel heeft bijgeleerd de laatste dagen, en zij heeft dan ook aan één kindje haar familienaam geschonken. ‘Pinco’ mag dan wel een typisch italiaanse naam zijn, hier op de gemeente keken ze toch even vreemd op… Nuja, het kind moet een naam hebben.

Heel snel meer!

Groetjes,

Johan[:]

Posted in Updates