Menu Sluiten

[:nl]De fifty percent factory[:]

[:nl]Aliaperte, een Italiaans ngo gaat ons helpen. Meer zelfs, ze zijn een beetje helemaal opgestart omdat ze van ons gehoord hebben.

Hierin zitten mensen in de modewereld, designers, journalisten, mediafiguren, acteurs, schrijvers, filmmakers,… Zij gaan ons helpen.

Wat gaat er gebeuren? Ze gaan de kindjes spelenderwijs tekeningen laten maken die gaan gebruikt worden voor op t-shirts en andere kledij. De kledij zal worden ontworpen door ontwerpers uit Milaan, gepromoot op RAI 1 en verdeeld worden in grote winkels in Europa, de VSA en via het internet.

Ze willen helpen onder het motto: Afrika kan het samen met ons. Geen donaties, maar de helft van de omzet, in ruil voor de ontwerpen van de kindjes.

Er wordt momenteel ook een documentaire gemaakt door een filmmaker. Dit zal ook te zien zijn op RAI uno, maar ik bezorg jullie allemaal wel een kopietje. Er zullen ook kortere reportages op de sites komen.

Volgende week gaan de kindjes camera-obscura`s maken, leren werken met echte camera`s en zelfs hun foto`s projecteren op een grote muur.

We zijn goed bezig, het wordt groot. Dit was er nooit zonder jullie hulp.

Bedankt voor de sponsors die de wc`s voor alle bedelaars hebben betaald. We doen er alles aan om ze er zo snel mogelijk te zetten. We doen het samen met de gemeente, zodat ze weten dat er wel een organisatie bestaat die hier echt iets doet om het leven van de bedelaars te verbeteren. De ontgoocheling in de grote ngo`s wordt elke dag groter. Heel pijnlijk, ergerlijk. Ik denk dat er amper ngo`s bestaan die in Awassa zoveel doen voor de armen, en dit met waarschijnlijk het kleinste budget…

Veel liefs
Binnen twee weken terug thuis

Johan[:]

Posted in Updates